Forum wystartowało !
- mrhackintosh
- Admin
Forum wystartowało !
Wystartowaliśmy z nowym projektem. Tutaj nikt nie zbanuje Cię za to że umieściłeś linki do programów Tonymacx68 albo InsanelyMac. Mamy w głębokim poważaniu niesnaski które panują pomiędzy grupami użytkowników hackintoshy. Jeśli twierdzisz tak samo jak my, jeśli najważniejszy dla Ciebie jest dostęp do informacji to zapraszamy do rejestracji i udzielania się ! Nie pożałujesz 

Re: Forum wystartowało !
Wstęp bardzo fajny (dlatego się zarejestrowałem).
Miejmy (ja osobiście mam) nadzieję, że:
1 - forum się utrzyma i rozrośnie.
2 - forum nie będzie kółkiem wzajemnej adoracji, gdzie na pytanie "jakiej mocy zasilacz potrzebny jest do RX580" odpowiedź brzmi "kup sobie gtx1060", a następnie administrator zamyka wątek jako rozwiązany.
Trochę fartem, trochę uporem, ale postawiłem swojego HACKA samodzielnie (czytanie i eksperymenty). Nie zadawałem pytań na żadnym z polskich forów, bo i tak nie dostał bym konkretnej odpowiedzi. Na ile będę umiał to pomogę każdemu.
Miejmy (ja osobiście mam) nadzieję, że:
1 - forum się utrzyma i rozrośnie.
2 - forum nie będzie kółkiem wzajemnej adoracji, gdzie na pytanie "jakiej mocy zasilacz potrzebny jest do RX580" odpowiedź brzmi "kup sobie gtx1060", a następnie administrator zamyka wątek jako rozwiązany.
Trochę fartem, trochę uporem, ale postawiłem swojego HACKA samodzielnie (czytanie i eksperymenty). Nie zadawałem pytań na żadnym z polskich forów, bo i tak nie dostał bym konkretnej odpowiedzi. Na ile będę umiał to pomogę każdemu.
Najlepszą metodą instalacji macOS, jest metoda prób i błędów + trochę samozaparcia.
macOS Mojave 10.14 | iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015)
Gigabyte GA-B150-HD3 | Intel Core i5-6500 | Sapphire RX 580 Pulse | Kingston DDR4 (12GB)
macOS Mojave 10.14 | iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015)
Gigabyte GA-B150-HD3 | Intel Core i5-6500 | Sapphire RX 580 Pulse | Kingston DDR4 (12GB)
- mrhackintosh
- Admin
Wiesz, że ja generalnie podobnie zaczynałem. Odstraszały mnie reguły i zasady na polskich forach, zresztą i na zagranicznych też. Faktycznie cenię sobie np. fachową i konkretną pomoc RehabMan-a, koleś jest niesamowity, ale ogólnie to człowiek na tych wszystkich grupach czuje się jak intruz w momencie startu swojej przygody z hackintoshem. A jak wiadomo ona za każdym razem może być inna, więc odesłanie to generycznego poradnika nie zawsze daje rade.
Jako 6 miesięczny były-użytkownik forum hamac mogę coś o tym opowiedzieć (pod nazwą Altemirabelle).
Natomiast znam i jestem wieloletnim użytkownikiem www.hackintosh-forum.de. (także pod nickiem Altemirabelle). I tu mógłbym wymienić całą masę pozytywnych cech.
I mam nadzieję, że to forum pozyska sobie większe grono użytkowników. W każdym razie postaram się je nieco popchnąć.
Natomiast mógłbym wtrącić swoje pierwsze spostrzeżenia, jeśli naturalnie konstruktywna krytyka dopuszczalna.
Natomiast znam i jestem wieloletnim użytkownikiem www.hackintosh-forum.de. (także pod nickiem Altemirabelle). I tu mógłbym wymienić całą masę pozytywnych cech.
I mam nadzieję, że to forum pozyska sobie większe grono użytkowników. W każdym razie postaram się je nieco popchnąć.
Natomiast mógłbym wtrącić swoje pierwsze spostrzeżenia, jeśli naturalnie konstruktywna krytyka dopuszczalna.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
- mrhackintosh
- Admin
Dawaj !Alpha01 wrote: 21 Apr 2019, 19:40 Jako 6 miesięczny były-użytkownik forum hamac mogę coś o tym opowiedzieć (pod nazwą Altemirabelle).
in my humble opinion:
Ilustracja przedstawiająca sprzęt Apple. Wydaje mi się, że z punktu widzenia komunikacji wizualnej jest to błąd.
My co prawda używamy software Apple ale sprzętu raczej nie. Ten chcemy zastąpić.
Druga sprawa to przeładowanie kolorem pomarańczowym. Pomarańczowy jest świetnym kolorem, ale do akcentów. Jako główna tonacja strony jest męczący. Strona blogu wydaje się być spokojniejsza. Apple korzysta z odcieni antracytu. Może w tym kierunku.
Trzecia rzecz to logo. Jest fajne, wiem ale: trupia czacha w dodatku pirata nasuwa pewne skojarzenia. Mianowicie, że to co robimy może być nielegalne, albo jest nielegalne -jesteśmy piratami, a przecież tak nie jest, przede wszystkim nie chcielibyśmy na to zwracać uwagi. Na terenie UE poruszamy się w szarej strefie. Jako Awatar jest to logo jak najbardziej OK.
HACKINTOSH FORUM
Forum użytkowników hackintosh.com.pl - bym zostawił, ale znacznie większe.
To tyle krytykanctwa.
Ilustracja przedstawiająca sprzęt Apple. Wydaje mi się, że z punktu widzenia komunikacji wizualnej jest to błąd.
My co prawda używamy software Apple ale sprzętu raczej nie. Ten chcemy zastąpić.
Druga sprawa to przeładowanie kolorem pomarańczowym. Pomarańczowy jest świetnym kolorem, ale do akcentów. Jako główna tonacja strony jest męczący. Strona blogu wydaje się być spokojniejsza. Apple korzysta z odcieni antracytu. Może w tym kierunku.
Trzecia rzecz to logo. Jest fajne, wiem ale: trupia czacha w dodatku pirata nasuwa pewne skojarzenia. Mianowicie, że to co robimy może być nielegalne, albo jest nielegalne -jesteśmy piratami, a przecież tak nie jest, przede wszystkim nie chcielibyśmy na to zwracać uwagi. Na terenie UE poruszamy się w szarej strefie. Jako Awatar jest to logo jak najbardziej OK.
HACKINTOSH FORUM
Forum użytkowników hackintosh.com.pl - bym zostawił, ale znacznie większe.
To tyle krytykanctwa.

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
- mrhackintosh
- Admin
Super. Dzięki wielkie. Szata graficzna była robiona na szybciora, na kolanie i szczerze to nie zastanawiałem się zbyt długo nad takimi detalami. ALE... myślę powoli nad ujednoliceniem i przebudową więc na pewno zapiszę te uwagi i wprowadze poprawki 

Pytanie na ile można tą stronę modyfikować. Chyba poza detalami niewiele można. Co?
Bootloader OC
Bootloader OC
Punkty dla macOS El Capitan (10.11), macOS Yosemite (10.10), macOS Mavericks (10.9), macOS Lion (10.8)
można by spiąć w jeden temat tyczący się starych wersji systemowych. Ponieważ raczej nie będzie tam tłoku chętnych na te tematy.
Zamiast tego dołożyć temat kompatybilnego hardware (o już jest, może trochę zaktualizować) i builds.
W temacie build mógłby każdy opisać swoją instalację.
Może jeszcze dział downolads?
można by spiąć w jeden temat tyczący się starych wersji systemowych. Ponieważ raczej nie będzie tam tłoku chętnych na te tematy.
Zamiast tego dołożyć temat kompatybilnego hardware (o już jest, może trochę zaktualizować) i builds.
W temacie build mógłby każdy opisać swoją instalację.
Może jeszcze dział downolads?
Bootloader OC
Bootloader OC
@Alpha01 Świetnie Altemirabelle, że całkiem nie uciekłeś. Udało mi się postawić Mojave na Dell Precision 7730 ale jest jeszcze sporo do ogarnięcia 
Szkoda, że jak się pisze komunikat to nie widać treści całego wątku a ostatni post jest jakoś nieintuicyjnie pod spodem

Szkoda, że jak się pisze komunikat to nie widać treści całego wątku a ostatni post jest jakoś nieintuicyjnie pod spodem

Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)