i5-4460, GTX 970, Gigabyte GA-Z97-HD3
Re: i5-4460, GTX 970, Gigabyte GA-Z97-HD3
Wydaję mi się, że problem leży po stronie źle zrobionej instalki. Nie ma tam nawet folderu EFI sami spójrzcie.
- Załączniki
-
- 23.jpg (420.85 KiB) Przejrzano 1293 razy
-
- 22.jpg (469.04 KiB) Przejrzano 1293 razy
-
- 12.jpg (404.79 KiB) Przejrzano 1293 razy
Tak. Skopiowałem pliki EFI na USB natomiast instalacja nadal się nie rozpoczyna. Ale wydaję mi się to trochę dziwne, że wogóle nie było tam tego folderu. Ogólnie podczas nagrywania tego USB sticka za pomocą UniBeast było sporo problemów nawet po sformatowaniu usb na GUID jednocześnie oczywiście Mac OS (Journaled). Wyskakiwały liczne błędy. W końcu jakoś się udało ale jak sami widzicie moja radość trwała tylko chwilę.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Zrób jeszcze raz, formatuj USB i wgraj instalator rozkazem w terminalu, następnie zamontuj EFI z tego USB i wkopiuj mój folder EFI.
Jeszcze się będziesz cieszył. Niecały rok temu bardzo podobny komp stał na moim biurku.
Jeszcze się będziesz cieszył. Niecały rok temu bardzo podobny komp stał na moim biurku.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Przepraszam ale nie rozumiem tej frazy: zamontuj EFI z tego USB i wkopiuj mój folder EFI. To znaczy, że mam zrobic USB z polecenia terminala a następnie zwyczajnie podmienić na nim pliki EFI tak? Nie rozumiem o co chodzi z tym montowaniem. 

- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Twój USB stick jak już terminalem utworzysz instalator macOS (tak jak dla prawdziwego mac) posiadać będzie ukrytą partycję zwaną EFI. Ta partycja jest w schemacie tabeli partycji GUID. Na tej partycji znajdować się musi folder EFI z bootloaderem Clover.
Ten program jakim możesz mountować (po polsku montować) EFI to Clover Configurator. Znajdziesz tu:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... vMWX_xoSH9
Ten program jakim możesz mountować (po polsku montować) EFI to Clover Configurator. Znajdziesz tu:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... vMWX_xoSH9
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Zrobilem dokladnie tak jak na poradnikach czystej instalacji zainstalowalem obraz na USB pozniej zamontowalem EFI z tym ze na tej partycji kompletnie nic nie ma...
Nie wiem o co chodzi. Moze mam jakis wadliwy obraz systemu. Sciagalem go ze strony dosduse1.com/highsierra sciagnalem patcher a pozniej obraz systemu. Z terminalem tez poszlo gladko nazwalem odpowiedni dysk oraz wrzucilem obraz do aplikacji i sie wszystko ladnie wgralo natomiast po zamontowaniu partycji EFI moim oczom ukazala sie pusta partycja bez zadnego folderu. Sprobuje po prostu skopiowac twoj folder efi na ta partycje i zobacze czy cos ruszy ale wydaje mi sie ze mimo wszystko cos jest nie tak.
Niestety. Występują następujące błędy.