Ta EFI to ściąga z sieci. Tego nie ma sensu naprawiać. Ten komputer musisz traktować jak laptop, nie jak MacPro6,1.
Oczywiście że możesz zaczynać ściągając jakąś podobną sprzętowo EFI, ale szukaj po i3-6006U i symulacji MacBookPro13,1 który ma AAPL,ig-platform-id: 00001619 i z wyłączeniem karty graficznej dGPU. Zadbać należy też o CFG Lock > Disabled. Jeśli nie w BIOS to w OpenCore.
Reszta ustawień jak w poradniku dortanii >>>>> https://dortania.github.io/OpenCore-Ins ... ting-point
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
W DeviceProperties masz adres PciRoot(0x0)/Pci(0x1b,0x0) a to jest karta dźwiękowa, i jej przypisałeś wartości przeznaczone na grafikę.
Zobacz tą w załączniku:
Witam po krótkiej przerwie , miałem chwile i chciałem zainstalować system boot odpala wybieram zainstaluj MacOS .. pojawia się kreska w lewym górnym rogu, mruga mruga ..https://ibb.co/mFCqd1Y i nic zero dalszej reakcji.
CFG Lock (MSR 0xE2 write protection)(This must be off, if you can't find the option then enable AppleXcpmCfgLock under Kernel -> Quirks. Your hack will not boot with CFG-Lock enabled)
.. zakręcone to jak dla mnie - da sie rade jakoś pomóc ?
* Intel(R) Core(TM) i5-9400F CPU @ 2.90GHz* ASUS PRIME B360-PLUS* RAM 32,0 GB* Radeon RX 570 Sapphire Nitro+ 8g * SanDisk SSD PLUS 1TB i 240GB* Netac SSD 512GB* ST1000DM003-1SB102* ST1000DM003-1ER162
Nie ma formalnych błędów w config.plist.
Ja jedynie zmieniłem adres w DeviceProperties w twoim config.plist, na więcej nie starcza mi teraz czasu.
AppleCpuPmCfgLock powinno być na Yes jeśli nie zostało wyłączone w BIOS. Ty masz na NO, zaznaczone na niebiesko:
AppleCpuPmCfgLock.jpg (107.77 KiB) Viewed 2671 times
"pojawia się kreska w lewym górnym rogu, mruga mruga" - system nie potrafi znaleźć bootloadera, za każdym razem po starcie albo restarcie trzeba z BIOS wybrać dysk startowy, czyli USB-Stick, na którym znajduje się EFI z OpenCore. Później kopiuje się EFI z OpenCore na dysk SSD do partycji EFI.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
po odpaleniu USB wczytuje ustawienia, ekran gaśnie .. po chwili zamiast jabłuszka pojawia się komunikat support.apple.com/mac/startup po chwili przełącza na OCB: StartImage failed i tak kończy się cała instalacja.
gdzie tkwi problem ? cała nowa instalacja wg poradnika OpenCore .. nawet znalazłem EFI+CFG z laptopa o tym samym procesorze, karcie graficznej, MacBookPro 13.1 ... no pacjent nie daje oznak chęci do życia.
Masz pewnie Windows na jakimś dysku, na tym komputerze. Dochodzi wtedy do powikłań. Jeśli masz Windows >>>
MacOS używa czasu uniwersalnego, podczas gdy Windows opiera się na czasie Greenwich, więc musisz zmusić Windows do innego sposobu pomiaru czasu. Lub najlepiej wyjąć dysk z Windows.