Wybory do PE
Re: Wybory do PE
W sumie to najlepiej jakby Ci co nie chodzą na wybory mieli własną skalę podatkową, prostą i nie wymagającą ciężkich obliczeń, tak 50%; 

Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
Niechodzenie na wybory, jest prawem każdego obywatela i jego osobistą decyzją z której nie musi się nikomu tłumaczyć. Szykanowanie takiej postawy jest... słabe. Nie można mówić o pisdyktaturze, bo jak by na to nie spojrzeć, to opozycja nie jest bardziej dyskryminowana niż za poprzedniej władzy ( IMHO) Z tego co czytam, ma swoje środki masowego przekazu, co prawda mało wiarygodne, ale ( znów z tego co czytam) porównywalnie mało wiarygodne do rządzących, więc występuje jakaś forma równowagi. O jkichkolwiek fałszerstwach wyborczych też nie słychać - a przypomnę, że nie zawsze tak było. Być może PR rządzących stoi nieco wyżej niż opozycji, ale moim skromnym zdaniem uczynienie z rewolucji seksualno/oświatowej głównego motywu kampanii nie rokowało najlepiej. Z drugiej strony nie bardzo było się jak wstrzelić z ciekawymi propozycjami dla zwykłych ludzi, bo po pierwsze dzisiejsza opozycja miała 8lat na zrobienie czegokolwiek dla ludzi ( KWOTA WOLNA OD PODATKU!!!) a skończyło się "piniędzy ni ma" , co bardzo łatwo , przyjemnie i z efektem się przypomina, po drugie polityka socjalna obecnie rządzących prowadzi do zwiększenia ilości banknotów w portfelach tych zwykłych ludzi, którzy na co dzień polityka się pasjonują. Bardzo proste i skuteczne środki. Po trzecie, obecnie rządzący pilnują, aby nie można im było zarzucić, że nie spełniają obietnic składanych w poprzedniej kampanii. Zawsze coś tam jest popchnięte lekko do przodu, lub ewentualnie "trwaja zaawansowane prace" Ciężko się do takiej władzy dobrać, ale wynik jaki uzyskali jest moim zdaniem przyzwoity. Teraz pora na 25k kwoty wolnej od podatku i wybory parlamentarne można wygrać. Nie wspomnę o likwidacji PIT - co było by najrozsadniejszym rozwiazaniem, bo przepisy są już tak absurdalne, że nie da się ich przestrzegać - bo mam świadomość, że PIT to taki odpowiednik UB z czasów słusznie minionych i jest doskonałym aparatem represji wobec zwykłych ludzi, a żadna władza nie pozbędzie się dobrowolnie takiego narzędzia. Mnie tylko poirytowała wypowiedź poprzedniego prezydenta, że na PIS głosowali ci, którzy nie płacą podatków - jakby to było możliwe - ale nigdy go nie lubiłem i uważam za bufona.
Asus Prime Z390A (bios 0903); i9 9900k; MSI RX 580; 32GB DDR4 Aegis; NVMe SSD-970 EVO Plus 500GB; Monterey 12.5
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Nikt nie zmusza nikogo do chodzenia na wybory, ale niechodzenie na wybory wypacza demokrację.
O jakiej formie równowagi ty mówisz, jeśli partia rządząca całkowicie zdominowała telewizję publiczną tworząc z niej rodzaj partyjnej-prorządowej tuby propagandowej o bardzo subiektywnym przekazie. A telewizja ta ma największy zasięg w Polsce.
Odszukaj w sieci „Raport Edukacyjnego Laboratorium Mediów Społecznościowych z Uniwersytetu Papieskiego“. Raport zawiera treści:
„Zbyt jednostronne informacje polityczne i gospodarcze, brak krytycznego podejścia do prezentowanych treści, brak pluralizmu i bezstronności”.
W dodatku partia rządząca posiada rozbudowaną sieć gadzinówek typu Gazeta Polska Codziennie itd.
Opozycja nie posiada żadnej własnej gazety z tego co wiem. GW jest wrogiem PiS ale nie należy fizycznie do opozycji.
Fałszerstwa wyborcze to był temat wyciągnięty przez PiS w czasach gdy PiS przegrywał, naturalnie jak wygrywa to fałszerstw nie ma. Ciekawa zależność co?
Opozycja miała 8 lat to prawda, ale w tym czasie był kryzys finansowy o którym zapominasz i budowa stadionów i infrastruktury, czyli inne priorytety. I przy okazji zapomniano o zwykłym wyborcy, który idzie tam gdzie "dawają". To był naturalnie fatalny błąd.
"piniędzy ni ma" - bo nie było, w tym czasie Polska cały czas miała deficyt budżetowy. Wiesz co to oznacza, trzeba brać kredyt, by wydatki pokryć. I tak właśnie zrobił PiS na 500+, 20 miliardów, które te dzieciaki jeszcze będą spłacać.
To prawda że obecna polityka prowadzi do zwiększenia ilości banknotów w portfelach tych zwykłych ludzi, ale też do galopujących cen.
Odszukać można przykłady takiej samej polityki dosyć łatwo na świecie i nawet niedaleko, a kończyło się to zawsze niewypłacalnością państwa. Poza tym PiS stosuje to narzędzie bardzo perfidnie, by kupić wyborców, jak myślisz dlaczego przed wyborami znalazły się miliardy? I dlaczego 500+ na 1 dziecko dopiero jak opozycja to zaproponowała?
Oczywiście o propozycji tej w TVP nikt nie usłyszał, natomiast o propozycji Kaczyńskiego trąbiono bez przerwy.
"Na PIS głosowali ci, którzy nie płacą podatków", - tego nie wiem, ale by krytykować musiał byś zaprzeczyć na podstawie wiarygodnych danych. Wiem jedynie że 75% wyborców PiS ma jedynie wykształcenie podstawowe i z moich obserwacji by się to zgadzało.
@razor1995
Chyba Owsiak do ciebie dzisiaj przemawiał.
O jakiej formie równowagi ty mówisz, jeśli partia rządząca całkowicie zdominowała telewizję publiczną tworząc z niej rodzaj partyjnej-prorządowej tuby propagandowej o bardzo subiektywnym przekazie. A telewizja ta ma największy zasięg w Polsce.
Odszukaj w sieci „Raport Edukacyjnego Laboratorium Mediów Społecznościowych z Uniwersytetu Papieskiego“. Raport zawiera treści:
„Zbyt jednostronne informacje polityczne i gospodarcze, brak krytycznego podejścia do prezentowanych treści, brak pluralizmu i bezstronności”.
W dodatku partia rządząca posiada rozbudowaną sieć gadzinówek typu Gazeta Polska Codziennie itd.
Opozycja nie posiada żadnej własnej gazety z tego co wiem. GW jest wrogiem PiS ale nie należy fizycznie do opozycji.
Fałszerstwa wyborcze to był temat wyciągnięty przez PiS w czasach gdy PiS przegrywał, naturalnie jak wygrywa to fałszerstw nie ma. Ciekawa zależność co?
Opozycja miała 8 lat to prawda, ale w tym czasie był kryzys finansowy o którym zapominasz i budowa stadionów i infrastruktury, czyli inne priorytety. I przy okazji zapomniano o zwykłym wyborcy, który idzie tam gdzie "dawają". To był naturalnie fatalny błąd.
"piniędzy ni ma" - bo nie było, w tym czasie Polska cały czas miała deficyt budżetowy. Wiesz co to oznacza, trzeba brać kredyt, by wydatki pokryć. I tak właśnie zrobił PiS na 500+, 20 miliardów, które te dzieciaki jeszcze będą spłacać.
To prawda że obecna polityka prowadzi do zwiększenia ilości banknotów w portfelach tych zwykłych ludzi, ale też do galopujących cen.
Odszukać można przykłady takiej samej polityki dosyć łatwo na świecie i nawet niedaleko, a kończyło się to zawsze niewypłacalnością państwa. Poza tym PiS stosuje to narzędzie bardzo perfidnie, by kupić wyborców, jak myślisz dlaczego przed wyborami znalazły się miliardy? I dlaczego 500+ na 1 dziecko dopiero jak opozycja to zaproponowała?
Oczywiście o propozycji tej w TVP nikt nie usłyszał, natomiast o propozycji Kaczyńskiego trąbiono bez przerwy.
"Na PIS głosowali ci, którzy nie płacą podatków", - tego nie wiem, ale by krytykować musiał byś zaprzeczyć na podstawie wiarygodnych danych. Wiem jedynie że 75% wyborców PiS ma jedynie wykształcenie podstawowe i z moich obserwacji by się to zgadzało.
@razor1995
Chyba Owsiak do ciebie dzisiaj przemawiał.

Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Pamiętam doskonale TVPO - bo jeszcze wtedy miałem telewizor, wtedy na porządku dziennym było wyszydzanie opozycji i mruganie okiem, ze PIS to obciach i banda niezrównoważonych wariatów. Niestety nie mogę porównać do tego co jest teraz z wiadomych powodów, niemniej dziwię się waszemu oburzeniu. Każdy średnio inteligentny człowiek wie, że TV państwowa zawsze jest, była i będzie telewizją rządową. kto płaci ten wymaga. Jakiś czas temu obejrzałem u Mamy "Szkło kontaktowe".... bez komentarza. Zakładam, że podobnie jest w TVP?
Niechodzenie na wybory to jest właśnie sól demokracji, a zmuszanie kogokolwiek do udziału w wyborach pachnie ... sam wiesz czym. Co do fałszerstw, to zawsze jest domena przegranych, a teraz cisza. Pamietam kuriozalne wyroki sądów odrzucające protesty wyborcze ze względu na znikomą szkodliwość... Takie cuda działy się przy poprzednich wyborach samorządowych, kiedy działacze PO kupowali głosy za pieniążki.
GW to ikona gadzinówek w tym kraju - niedościgniony wzór, reszta nieudolnie ja naśladuje marząc zapewne o takim wpływie na dusze czytelników. Nie wiem co to Gazeta Polska Codziennie" czy to gazeta PIS? Czy tylko sympatyzująca z PIS? Jeśli to drugie, to czym różni się od GW? Zaglądam czasem na portal GW, wszędzie antysemityzm, każda krytyka Izraela, to antysemityzm, nawet to zabawne jest. Jak byłem dzieciakiem to był taki tygodnik "Karuzela", ale mniejsza o to. Mógłbyś podlinkować treść raportu na który się powołujesz? Chętnie przeczytam. Oczywiście googlałem, ale wyskoczyły mi jedynie info typu "jak podaje GW", więc nie czytałem.
Perfidne.... pamiętasz co powiedział Tusk przed wyborami, które PO wygrała? "Po wyborach to benzyna może być nawet po 7zł" Śmieszni jesteście z tym skomleniem i wiarą w to co napiszą w GW.
Aaaa najważniejsze... nie byłem na wyborach do parlamentu EU, nigdy na nie nie chodzę, głosowałem przeciwko wejściu Polski do EU i jestem konsekwentny do dziś.Jest mi zupełnie obojętne kto tam będzie reprezentował kraj, który nie miał i nie ma na nic wpływu. Nigdy nie korzystałem również z żadnych dopłat, subwencji, bo trzeba być uczciwym w swoich poglądach. Tylko proszę bez uwag o tym, że jeżdżę po drogach zbudowanych za unijne pieniądze, bo to argument podobny do tego, którego używali komuniści, że jakby nie socjalizm to by elektryfikacji nie było. Co do "piniędzy..." Jakoś tak się dziwnie składa, że jak rządzi SLD i PO to zawsze jest kryzys, może to jacyś nieudacznicy ?
Ale nie ma się co martwić, PIS zużyje się dokładnie tak samo jak PO, władza czyni leniwym, a druga kadencja ( o ile będzie) prowadzi do przekonania, że będzie się rządziło zawsze, więc dopadnie ich taki sam kryzys jak wszystkich. Natomiast dalej nie wiemy na kogo mają głosować ci którzy nie identyfikują się ani z PO ani z PIS? Dla mnie ciekawą alternatywą był R.Gwiazdowski, ale jakoś zniknął - szkoda.
Niechodzenie na wybory to jest właśnie sól demokracji, a zmuszanie kogokolwiek do udziału w wyborach pachnie ... sam wiesz czym. Co do fałszerstw, to zawsze jest domena przegranych, a teraz cisza. Pamietam kuriozalne wyroki sądów odrzucające protesty wyborcze ze względu na znikomą szkodliwość... Takie cuda działy się przy poprzednich wyborach samorządowych, kiedy działacze PO kupowali głosy za pieniążki.
GW to ikona gadzinówek w tym kraju - niedościgniony wzór, reszta nieudolnie ja naśladuje marząc zapewne o takim wpływie na dusze czytelników. Nie wiem co to Gazeta Polska Codziennie" czy to gazeta PIS? Czy tylko sympatyzująca z PIS? Jeśli to drugie, to czym różni się od GW? Zaglądam czasem na portal GW, wszędzie antysemityzm, każda krytyka Izraela, to antysemityzm, nawet to zabawne jest. Jak byłem dzieciakiem to był taki tygodnik "Karuzela", ale mniejsza o to. Mógłbyś podlinkować treść raportu na który się powołujesz? Chętnie przeczytam. Oczywiście googlałem, ale wyskoczyły mi jedynie info typu "jak podaje GW", więc nie czytałem.
Perfidne.... pamiętasz co powiedział Tusk przed wyborami, które PO wygrała? "Po wyborach to benzyna może być nawet po 7zł" Śmieszni jesteście z tym skomleniem i wiarą w to co napiszą w GW.
Aaaa najważniejsze... nie byłem na wyborach do parlamentu EU, nigdy na nie nie chodzę, głosowałem przeciwko wejściu Polski do EU i jestem konsekwentny do dziś.Jest mi zupełnie obojętne kto tam będzie reprezentował kraj, który nie miał i nie ma na nic wpływu. Nigdy nie korzystałem również z żadnych dopłat, subwencji, bo trzeba być uczciwym w swoich poglądach. Tylko proszę bez uwag o tym, że jeżdżę po drogach zbudowanych za unijne pieniądze, bo to argument podobny do tego, którego używali komuniści, że jakby nie socjalizm to by elektryfikacji nie było. Co do "piniędzy..." Jakoś tak się dziwnie składa, że jak rządzi SLD i PO to zawsze jest kryzys, może to jacyś nieudacznicy ?
Ale nie ma się co martwić, PIS zużyje się dokładnie tak samo jak PO, władza czyni leniwym, a druga kadencja ( o ile będzie) prowadzi do przekonania, że będzie się rządziło zawsze, więc dopadnie ich taki sam kryzys jak wszystkich. Natomiast dalej nie wiemy na kogo mają głosować ci którzy nie identyfikują się ani z PO ani z PIS? Dla mnie ciekawą alternatywą był R.Gwiazdowski, ale jakoś zniknął - szkoda.
Asus Prime Z390A (bios 0903); i9 9900k; MSI RX 580; 32GB DDR4 Aegis; NVMe SSD-970 EVO Plus 500GB; Monterey 12.5
Podatków też można nie płacić, nikt nikogo nie zmusza ale konsekwencje są proste jak budowa cepa -
grzywna plus odsetki karne.
Jeśli chcemy się cieszyć jakimś dobrem to musimy o nie dbać. Nie jestem zwolennikiem przymusu ale
delikatnej perswazji i wykładniczego wzrostu konsekwencji w przypadku recydywy.
Przyjmując takie rozumienie odpowiedzialności za Rzecz Pospolitą jestem też zwolennikiem silnie
progresywnych podatków, ten kto więcej korzysta z bycia w społeczności ten więcej powinien łożyć
na jej rozwój i utrzymanie w dobrej kondycji.
grzywna plus odsetki karne.
Jeśli chcemy się cieszyć jakimś dobrem to musimy o nie dbać. Nie jestem zwolennikiem przymusu ale
delikatnej perswazji i wykładniczego wzrostu konsekwencji w przypadku recydywy.
Przyjmując takie rozumienie odpowiedzialności za Rzecz Pospolitą jestem też zwolennikiem silnie
progresywnych podatków, ten kto więcej korzysta z bycia w społeczności ten więcej powinien łożyć
na jej rozwój i utrzymanie w dobrej kondycji.
Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
To nie jest prawda, że wcześniej była TVPO, PO i Komorowski byli w niej atakowani jak tylko była okazja, a sam Komorowski miał do TVP pretensje, że nie popierali go w wyborach. Raczej stosunek TVP do PO był dosyć chłodny.
Dodam jeszcze, że po przejęciu władzy przez PO był dość długi okres gdy nadal we władzach TVP byli nominaci PiS z poprzednich rządów. PO nic nie „przejmowała“.
I właśnie … TVP nie ma być telewizją rządową. Ma stać ponad podziałami i być neutralną, inaczej lądujemy w PRL. Co obecnie quasi ma miejsce.
Co do fałszerstw, nie było nigdy fałszerstw, to wymysł pis. Gdyby były jakieś cienie dowodów na to, to mielibyśmy kolejną komisję śledczą.
Byłem właśnie na komisji i uważam że zmanipulować tego się nie da. Chyba że przekupi się pół Polski.
Nikt nie mówi o zmuszaniu do wyborów. Ale przekonuje o potrzebie.
Może należało by nawet premiować, czyli kto głosuje otrzymuje kasą, takie rozwiązania zdaje mi się już są.
Raport powstał na zlecenie TVP i później schowany pod dywan, bo niekorzystny dla PiS. Ja jako przeciwnik PiS czytam również ich gazety w necie, z prostej przyczyny, wolę znać obie strony konfliktu. Znając tylko jedną jak możesz ocenić gdzie leży prawda?
No widzisz, ty zaraz z tym Tuskiem, …a może wspomnisz o dziadku z Wehrmachtu? No i zaraz, „wy jesteście śmieszni“. I jak z tobą teraz dyskutować?
„Nigdy nie korzystałem również z żadnych dopłat, subwencji“ - szkoła w której odbywały się wybory została wyremontowana z dotacji UE. Jestem zupełnie pewny, że u was takie rzeczy też są. A że prywatnie nie skorzystałeś z dotacji, to nie wina Unii, są tacy co skorzystali, i nawet należą do PiS.
To że PO to nieudacznicy, to nie ulega wątpliwości, doskonale wiemy, że większość obietnic progresywnych nie spełnili, „bo trzeba by było 200 ustaw zmienić“, ale nie robili z Polski jakiejś demokratury rządzonej przez zwykłego posła.
Dodam jeszcze, że po przejęciu władzy przez PO był dość długi okres gdy nadal we władzach TVP byli nominaci PiS z poprzednich rządów. PO nic nie „przejmowała“.
I właśnie … TVP nie ma być telewizją rządową. Ma stać ponad podziałami i być neutralną, inaczej lądujemy w PRL. Co obecnie quasi ma miejsce.
Co do fałszerstw, nie było nigdy fałszerstw, to wymysł pis. Gdyby były jakieś cienie dowodów na to, to mielibyśmy kolejną komisję śledczą.
Byłem właśnie na komisji i uważam że zmanipulować tego się nie da. Chyba że przekupi się pół Polski.
Nikt nie mówi o zmuszaniu do wyborów. Ale przekonuje o potrzebie.
Może należało by nawet premiować, czyli kto głosuje otrzymuje kasą, takie rozwiązania zdaje mi się już są.
Raport powstał na zlecenie TVP i później schowany pod dywan, bo niekorzystny dla PiS. Ja jako przeciwnik PiS czytam również ich gazety w necie, z prostej przyczyny, wolę znać obie strony konfliktu. Znając tylko jedną jak możesz ocenić gdzie leży prawda?
No widzisz, ty zaraz z tym Tuskiem, …a może wspomnisz o dziadku z Wehrmachtu? No i zaraz, „wy jesteście śmieszni“. I jak z tobą teraz dyskutować?
„Nigdy nie korzystałem również z żadnych dopłat, subwencji“ - szkoła w której odbywały się wybory została wyremontowana z dotacji UE. Jestem zupełnie pewny, że u was takie rzeczy też są. A że prywatnie nie skorzystałeś z dotacji, to nie wina Unii, są tacy co skorzystali, i nawet należą do PiS.
To że PO to nieudacznicy, to nie ulega wątpliwości, doskonale wiemy, że większość obietnic progresywnych nie spełnili, „bo trzeba by było 200 ustaw zmienić“, ale nie robili z Polski jakiejś demokratury rządzonej przez zwykłego posła.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
- mrhackintosh
- Admin
- Kontakt:
Nie bezsilną tylko głupią. To opozycja której jedynym celem jest przetrwać. Byle jak, ale przetrwać.Kompletnie nie rozumieją przyczyn swojej porażki. Albo rozumieją i strugają głupaAlpha01 pisze: 27 maja 2019, 16:34 Dla mnie jest ważne by nie było jakiegoś rodzaju dyktatu. Obecnie mamy dyktat pisariatu i bezsilną opozycję.

Czaicie że Leszek Miller dostał się do europarlamentu ? Przecie to dinozaur polskie polityki

- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
No to podpowiedz jakie to są przyczyny tej porażki.
" jedynym celem jest przetrwać" - czyż to nie jest celem nas wszystkich? Hahahaha
Miller faktyczne. Skorzystał na tym zamieszaniu.
Ale takich dinos to w polskiej polityce pełno. W gruncie rzeczy nawet mi to nie przeszkadza, my kiedyś też będziemy starzy.
Patrz:
Ryszard Iwon Terlecki, hahahah Iwon, chyba padnę, - 1949
Leszek Cezary Miller -1946
Jarosław Aleksander Kaczyński -1949
Krystyna Pawłowicz 1952
To są emeryci. A więc rządzą nami emeryci.
" jedynym celem jest przetrwać" - czyż to nie jest celem nas wszystkich? Hahahaha
Miller faktyczne. Skorzystał na tym zamieszaniu.
Ale takich dinos to w polskiej polityce pełno. W gruncie rzeczy nawet mi to nie przeszkadza, my kiedyś też będziemy starzy.
Patrz:
Ryszard Iwon Terlecki, hahahah Iwon, chyba padnę, - 1949
Leszek Cezary Miller -1946
Jarosław Aleksander Kaczyński -1949
Krystyna Pawłowicz 1952
To są emeryci. A więc rządzą nami emeryci.
Bootloader OC
Bootloader OC
Nie ma tekstu raportu, nie ma o czym rozmawiać.Już niejednokrotnie okazywało się, że pomysły GW były dalekie od prawdy. Każdy kto choć trochę interesuje się polityką, miał okazję dotrzeć do informacji dlaczego tuż przed wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi TVPO z Lisem i Kraśką na czele nagle zaczęła krytykować PO i Komorowskiego. Przecież to był szok dla wszystkich po 7 latach podlizywania się, a w zasadzie przywalania przeciwnikowi. Tu muszę oddać sprawiedliwość ówczesnym celebrytom z TV, robili to w miarę inteligentnie używając "mrugnięcia okiem" do widza i wyszydzania, ośmieszania oponentów. Zakładam - po tym co czytam
- że teraz jest bardziej grubiańsko i obskurnie, ale to dobrze, bo z czasem ludziom to zacznie przeszkadzać, a moim skromnym zdaniem władzę należy wymieniać co 8lat ze względów higienicznych. Wracając do Komorowskiego i PO, a w zasadzie do braku poparcia w TV tuż przed kampanią w 2015... cóż takiego się stało? Otóż w USA zaistniała potrzeba troszkę ostrzejszej polityki wobec Rosji i tamtejsi decydenci doszli do wniosku, że taki jawnie antyrosyjski puzel w Europie, niedaleko rosyjskich granic bardzo się przyda w próbach neutralizacji Ukrainy . Natychmiast odcięto tlen i poparcie dla POiBK, co zaowocowało przekazem ukazującym prezydenta jako gamoniowatego safandułę, popełniającego błędy ortograficzne i protokolarne. To nagle się taki stał, czy był od zawsze? A jeżeli był od zawsze, to dlaczego wcześniej o tym nie wiedzieliśmy? Za Tuska przepraszam, nie chciałem wpisywać się w trend "... wina Tuska", ale to mu będę zawsze pamiętał. Pamiętam też, że był takim klonem Tonego Blaira, doceniam jego socjotechnikę i umiejętność wybrnięcia z każdej trudnej sytuacji, domyślam się też dlaczego zrezygnował z przewodniczenia partii i wybrał Brukselę... z USA jeszcze nikt na dłuższa metę nie wygrał, a może to była propozycja nie do odrzucenia - tego nie wiem. O fałszerstwach już milczę, bo opieram swą wiedzę na czytaniu lokalnych portali i opinii ludzi, którzy pewnie jakoś byli zaangażowani w te sprawy, ale nie to było przecież moim celem, chciałem jedynie podkreślić, że wybory były uczciwe na tyle, że nikt z opozycji nie kwestionował ich prawidłowości, co w przeszłości nie zawsze miało miejsce. Jaka ma być TVP, to nie moja bajka. Nie pamiętam aby kiedykolwiek była niezależna i publiczna. Zawsze sprzyjała rządzącym. Dlatego nie mam, nie płacę i się nie denerwuję że kłamią czy też koloryzują rzeczywistość za moje pieniądze. Poza tym chciałbym przypomnieć, że zachodnie TV również nie maja nic wspólnego z obiektywizmem,pluralizmem i prawdziwym przekazem, urabiają społeczeństwa na modłę aktualnie panujących trendów, żeby już nie napisać pod dyktando rządzących. Tyle, że ludzie syci nie zawracają sobie tym głowy, a problem zaczyna się pojawiać w momencie kiedy ludzie widzą, że coś się dzieje a z TV płynie przekaz, ze wszystko jest OK. Z PIS tez tak bedzie, to tylko kwestia czasu. Potrzebujemy rządu technokratów z minimum wrazliwości społecznej, a nie polityków, ale póki z rzadzenia sa takie konfitury, to nierealne. Mówią, że władza bardziej uzależnia niż dragi
Nie korzystam z "dobrodziejstw" EU bo socjalizm, to jest coś co brzydzi mnie znacznie bardziej niż... wszystko inne. Pamiętam, że w powojennej Europie powstał taki plan mający na celu niedopuszczenie do kolejnej wojny i to jest ta "ciepła woda w kranach" a przekładając na prostszy język: pracuj, bierz kredyt, spłacaj kredyt, zarabiaj coraz więcej, nabywaj wszelakie dobra i pracuj więcej na następne bardzo potrzebne rzeczy. I to na prawdę działa, ludzie otoczeni dobrobytem nie kwapią się do rewolucji, diametralnych zmian systemów politycznych i tym podobnych brewerii. Tyle że nie bardzo chcą się rozmnażać, a to przywiodło nas do pomysłu zaczerpnięcia siły roboczej z innych kontynentów, co prowadzi do tego, że syci i kulturalni europejczycy poczuli się zagrożeni odmiennością kulturową przybyszów. I patrząc w TV nie wierzą w to co widzą, bo za oknem widać zupełnie coś innego. Czy w związku z tym dziwnym jest, że skrajna prawica rośnie w siłę i wygrywa wybory do EU we Francji? I tak zatoczyliśmy koło. Ale przecież mamy juz społeczeństwo wyedukowane nowocześnie więc co się naprawdę wydarzy? Ciekawe czasy przed nami.

Nie korzystam z "dobrodziejstw" EU bo socjalizm, to jest coś co brzydzi mnie znacznie bardziej niż... wszystko inne. Pamiętam, że w powojennej Europie powstał taki plan mający na celu niedopuszczenie do kolejnej wojny i to jest ta "ciepła woda w kranach" a przekładając na prostszy język: pracuj, bierz kredyt, spłacaj kredyt, zarabiaj coraz więcej, nabywaj wszelakie dobra i pracuj więcej na następne bardzo potrzebne rzeczy. I to na prawdę działa, ludzie otoczeni dobrobytem nie kwapią się do rewolucji, diametralnych zmian systemów politycznych i tym podobnych brewerii. Tyle że nie bardzo chcą się rozmnażać, a to przywiodło nas do pomysłu zaczerpnięcia siły roboczej z innych kontynentów, co prowadzi do tego, że syci i kulturalni europejczycy poczuli się zagrożeni odmiennością kulturową przybyszów. I patrząc w TV nie wierzą w to co widzą, bo za oknem widać zupełnie coś innego. Czy w związku z tym dziwnym jest, że skrajna prawica rośnie w siłę i wygrywa wybory do EU we Francji? I tak zatoczyliśmy koło. Ale przecież mamy juz społeczeństwo wyedukowane nowocześnie więc co się naprawdę wydarzy? Ciekawe czasy przed nami.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
No wiesz, w dążeniu do zapobieganiu wojny nie ma nic złego. Europa ma długą drogę nacjonalistycznych egoizmów, które skutkowały najczęściej wojnami.
"Ciekawe czasy przed nami" - No chłopie, byś się nie doczekał czasem Mussoliniego i Adolfa.
"Ciekawe czasy przed nami" - No chłopie, byś się nie doczekał czasem Mussoliniego i Adolfa.

Bootloader OC
Bootloader OC