Witam,
Jakiego najlepiej kupić laptopa, by działał najsprawniej na nim OS w najnowszej wersji?
Córka uparła się na Maca jednak wolałbym zrobić upgrade nowo zakupionego sprzętu pod OS. Czy jest możliwość, że wszystko będzie funkcjonować prawidłowo? Wpadłem przed chwilą przypadkiem na forum i stronę, ale sam zawsze wolałem pogrzebać choćby w telefonach i mieć modyfikowane systemy, komputery też składam sam, ale do laptopa nie wiem teraz jak się zabrać i czy ma to sens, by nowemu zmieniać system.
Propozycje:
Lenovo LEGION Y540 i7-9750H 16GB 1TBSSD GTX1660Ti
Lenovo L340-17 i7-9750H 16GB 500SSD GTX1650
Lenovo Legion Y740 i7 16GB 512SSD+1TB FHD RTX2060
Oczywiscie jakoś przypadkiem wpadłem na nie na Alle i nie musi być Lenovo...
Proszę o jakieś inne również.
Generalnie chciałem coś z ekranem 4K, ale ceny sprzętu są do konfiguracji CPU i GPU dość wysokie. Zatem będę wdzięczny za rady.
Ma obsłużyć obróbkę video w 4K.
Najlepiej by jednocześnie były postawione na nim dwa systemy - czy potrzebne dwa dyski?
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr
Laptop za 4-6K +-
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Laptop za 4-6K +-
Witamy na forum!
W żadnym z nich nie będzie działać dGPU, jedynie iGPU. Są to relatywnie nowe modele, tak że mało kto miał z tym do czynienia.
Trzeba by trochę ryzykować. Natomiast myślę że wszystkie dadzą się z odrobiną szczęścia zhackintoszyzować. Zwłaszcza że z procesorem i7-9750H już hackintoshe egzystują.
W żadnym z nich nie będzie działać dGPU, jedynie iGPU. Są to relatywnie nowe modele, tak że mało kto miał z tym do czynienia.
Trzeba by trochę ryzykować. Natomiast myślę że wszystkie dadzą się z odrobiną szczęścia zhackintoszyzować. Zwłaszcza że z procesorem i7-9750H już hackintoshe egzystują.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Laptop za 4-6K +-
Dzięki!
W czym się zatem kierować przy wyborze laptopa, by jeśli nie teraz to będzie mógł spełniać podstawowe warunki, by zainstalować na nim OS'a? Może są jakieś istniejące nowocześniejsze jednostki, na których na pewno pójdzie.
Np. ogólna jakiego typu karta graficzna GPU, CPU etc.
Z góry dzięki za pomoc i sugestie.
W czym się zatem kierować przy wyborze laptopa, by jeśli nie teraz to będzie mógł spełniać podstawowe warunki, by zainstalować na nim OS'a? Może są jakieś istniejące nowocześniejsze jednostki, na których na pewno pójdzie.
Np. ogólna jakiego typu karta graficzna GPU, CPU etc.
Z góry dzięki za pomoc i sugestie.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Ciężko będzie coś znaleźć. Do jakich programów ma być ten laptop?
Jeśli chodzi o kartę graficzną to musi być jedna tylko, albo będzie trzeba dGPU wyłączyć poprzez bootloader albo inną metodą.
Laptopy to trudna rzecz. Część podzespołów może nie działać.
Jeśli chodzi o kartę graficzną to musi być jedna tylko, albo będzie trzeba dGPU wyłączyć poprzez bootloader albo inną metodą.
Laptopy to trudna rzecz. Część podzespołów może nie działać.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC