Lenovo IdeaPad Z510
Re: Lenovo IdeaPad Z510
Teraz bedzie lepiej.
https://zapodaj.net/c868ea90a6524.jpg.html
Musiałem wcześniej kompresować zdjęcia aby mozna było tu je wstawić.
https://zapodaj.net/c868ea90a6524.jpg.html
Musiałem wcześniej kompresować zdjęcia aby mozna było tu je wstawić.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Acha, to OK. Niestety ten screen nic nie wnosi, musi stosunkowo wcześnie panikować.
Musielibyśmy przeanalizować EFI z USB.
Musielibyśmy przeanalizować EFI z USB.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Czyli lipa
Taniej mnie wyjdzie kupienie jabłkowego laptopa.
A możecie mi może poradzić gdzie uzyskam gotową paczkę która pasowałaby pod mojego PCta? Nie ukrywam, że nie ogarniam tych kextsów i innych dziadostw.
W sumie tak myślę czy to coś nie będzie z samą pamięcią flash... Jak korzystałem z tego pendriva podczas wgrywania RR do asusa to też jakieś errory mi wywalało. Po zmianie było ok.

A możecie mi może poradzić gdzie uzyskam gotową paczkę która pasowałaby pod mojego PCta? Nie ukrywam, że nie ogarniam tych kextsów i innych dziadostw.
W sumie tak myślę czy to coś nie będzie z samą pamięcią flash... Jak korzystałem z tego pendriva podczas wgrywania RR do asusa to też jakieś errory mi wywalało. Po zmianie było ok.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Kupienie laptopa od Apple nie wyjdzie ci taniej.
Wstaw gdzieś to efi do ściągnięcia, to się spojrzy.
Szukałeś w sieci EFI na tą płytę od MSI?
Na tego PC-ta utwórz nowy wątek, bo zaczyna robić się bałagan. Na każdy sprzęt nowy wątek.
Wstaw gdzieś to efi do ściągnięcia, to się spojrzy.
Szukałeś w sieci EFI na tą płytę od MSI?
Na tego PC-ta utwórz nowy wątek, bo zaczyna robić się bałagan. Na każdy sprzęt nowy wątek.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
https://www.szybkiplik.pl/download/7700 ... ebc6e.html Proszę bardzo.
Tak szukałem, nawet było na jakimś polskim forum. Koleś z tym samym chipsetem i procesorem miał problem, ale tylko mu błędy wytykali a zero pomocy wiec nie potrzebny mi zepsuty EFI.
Tak szukałem, nawet było na jakimś polskim forum. Koleś z tym samym chipsetem i procesorem miał problem, ale tylko mu błędy wytykali a zero pomocy wiec nie potrzebny mi zepsuty EFI.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Ta EFI na Lenovo IdeaPad Z510 to jakiś składak, częściowo z 2015. Pełno tam błędów.
Nie znam tego laptopa, ma Optimus?
Mogę sklecić EFI w ciemno, ale gwarancji jak zwykle nie ma. W przypadku laptopów to kupa roboty i wiele prób.
Zobaczymy co da się zrobić...
OK zobacz za chwilę w prywatnych wiadomościach.
Nie znam tego laptopa, ma Optimus?
Mogę sklecić EFI w ciemno, ale gwarancji jak zwykle nie ma. W przypadku laptopów to kupa roboty i wiele prób.
Zobaczymy co da się zrobić...
OK zobacz za chwilę w prywatnych wiadomościach.
Bootloader OC
Bootloader OC
Komuś się udało postawić na tym laptopie już hackintosha? Ja osobiście dałem radę postawić sam system i wifi, dźwięk, bluetooth, zmiana podświetlenia etc nie działały.. Ktoś może mógłby pomóc?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tu potrzebne jest patchowanie dsdt.
Coś tu kiedyś robiłem, ale z braku feedback-u wszystko powędrowało do kosza. Tak że nic nie zostało.
Poza tym za skąpo informujesz. Tych Lenovo IdeaPad Z510 jest kilka wersji. Jaki procesor itd.
Potrzebne info jakim bootloaderem ładujesz macOS i jaka wersja.
Niestety kryształowych kul nie mamy.
Coś tu kiedyś robiłem, ale z braku feedback-u wszystko powędrowało do kosza. Tak że nic nie zostało.
Poza tym za skąpo informujesz. Tych Lenovo IdeaPad Z510 jest kilka wersji. Jaki procesor itd.
Potrzebne info jakim bootloaderem ładujesz macOS i jaka wersja.
Niestety kryształowych kul nie mamy.
Bootloader OC
Bootloader OC