Invision Community

Masz uwagi ? Propozycje dot. forum lub bloga ? To jest miejsce aby o tym napisać.
mrhackintosh
Admin

Re:

Post by mrhackintosh »

Alpha01 wrote: 25 Nov 2019, 14:17 WOW, mrhackintosh ostatnimi czasy był mocno pracowity. Niejedno forum pod skrzydłami ma. Dajesz radę to wszystko obsłużyć? Już fakenews jest dużym obciążeniem czasowym. By utrzymać je w miarę aktualne. Zaczynam Cię podziwiać :D
Jara mnie to strasznie :D Dzidzia mi się niedawno urodziła więc z czasem akurat ciężko. Widzę jednak, jak fajnie się tutaj community rozkręca i wierzę, że mamy szansę tutaj stworzyć coś lepszego niż walczące ze sobą społeczności tonymac vs insanely vs hamac vs reszta świata :D
Gdyby nie te inne projekty to już by tu dawno Invision siedziało. Invision ma lepsze wsparcie na SEO i byśmy mogli być dużo bardziej widoczni docelowo. Cenowo niestety to jednak kosztuje:

1) Samo zakupienie 200 dolców, ponad 200 dolców jeśli chcemy mieć funkcjonalność blogów na przykład
2) Co pół roku 35 dolców subskrypcji

Jeśli myślicie że zrzutka pyknie to spoko. Coś jednak czuje, że zrzuci się nasza trójka hahaha :D Myślałem ewentualnie jeszcze o patronite.pl. W zasadzie hackintosh wymaga regularnych wpłat. Serwer itd, więc to by było lepsze rozwiązanie. W miarę rozwoju portalu można by było tam zbierać na zakup sprzętu który moglibyśmy testować itd..

Potem marzy mi się przeniesienie artykułów na wordpressa i rozbujanie też trochę strony.
No i jeszcze branding. Żeby było zajefajne pro logo :D To też z 1500 zeta kosztuje. No chyba że jaki hindus na fiverr zrobi za pół ceny. Ale dobrze żeby było pro i pomysłowe to moglibysmy wypasne koszulki sobie machnąć w przyszłości :D :D

Ogólnie marzeń mam sporo ale czasu brak. Jak by ktoś chciał od czasu do czasu jakie streszczenie tego co na forum się dzieje, wrzucić na hackintosh.com.pl to po stopach całować będę :D
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post by Alpha01 »

Wzmianka o patronite.pl podoba mi się najbardziej :D
Osobiście byłbym ostrożny z wejściem forum w kosztowne alternatywy. Co prawda trochę się powiększyliśmy, ale przecież nadal jesteśmy małym forum. Przykładowo hackintosh-forum.de zrobiło ten krok niedawno temu, posiadając już ponad 50000 zarejestrowanych użytkowników. Obecnie ma 70 tys.
Finansują swoją stronę poprzez darowizny, wygląda to tak:

contri.jpg
contri.jpg (11.76 KiB) Viewed 2752 times
donat.jpg
donat.jpg (24.99 KiB) Viewed 2752 times
datki.jpg
datki.jpg (15.47 KiB) Viewed 2752 times

Czyli raczej neutralnie i nie rzucając się w oczy.
Co do brandingu to też najpierw próbował bym coś sam sklecić. Rozumiem, że chciałbyś pewnie coś figuratywnego. Pop-kulturowego?
Coś co można by było wykorzystać w innych celach i nośnikach marketingowych. :D
A to nie jest łatwe. Myślę że trzeba szukać. Czasami proste rzeczy są lepsze od skomplikowanych.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Post by Alpha01 »

Oczywiście nawet to nie oznacza, że wpadną tam jakieś pieniądze. Znając nieco polskie uwarunkowania mam co do tego trochę wątpliwości.
Sprawa reklam jest nieco śliska. Reklamy nie są dobrze tolerowane na forach. Łatwo wszystko nimi zepsuć. Jedynie IMHO strona z funkcją oferowania testów sprzętu może by dała szansę na umiejscowienie tak zwanej kryptoreklamy, linków afiliacyjnych itd.

wesprzyj.jpg
wesprzyj.jpg (16.04 KiB) Viewed 2740 times
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Post Reply