Można tak:
jabco/o moim macu/ rozszerzenia/i klikasz 2 razy na samej górze w władowane (chyba tak po polsku) by ustawiły się nie władowane na górze i szukasz po nazwie.
Po prostu narzędzie "O Macu" nie widzi tych, które podrzuca Clover, dlatego mówi się o systemie Vanilla, jeśli nie są tam wylistowane kexty od "nieznany". Chodziło tylko o to by tam spojrzeć, czy tam czegoś już nie ma.
Z tego co widzę, to są te 4 które zainstalowałeś władowane.
No to teraz przekopiuj je do systemu. Stracisz Vanilla, ale może zyskasz Bluetooth. Terminalem kopiuj i zreparuj cache. Z EFI usuń.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Przeniosłem wszystkie kexty z EFI/CLOVER/kexts/Other do /Library/Extensions.
ZADZIAŁAŁO
Podłączyłem się do telefonu, teraz menu się zmieniło:
Zrzut ekranu 2019-05-12 o 21.31.16.png (112.24 KiB) Przejrzano 2039 razy
Udało mi się przesłać plik obrazka na telefon. Telefon widzi też NUC'a.
Jedyny dziwny mankament to ciągła potrzeba wykonywania połączenia przed nadawaniem plików.
Połączenie nieużywane rozłącza się po kilkunastu sekundach ale urządzenia się sparowały i chyba
można uznać temat za zamknięty.
PS. Mam teraz inny problem ale to w następnym wątku.
Włączenie BT skutkuje tym, że po następnym restarcie znika audio po HDMI, następny restart i jest poprawnie.
Przed chwilą wybudziłem system z blokady ekranu i okazało się, że godzinna przerwa również zakończyła się
utratą informacji o kanale audio dostępnym przez HDMI. Dodam jeszcze, że w czasie blokowania systemu
kanał był używany przez iTunes. Odtwarzałem muzykę, zablokowałem ją chwilę później przez przyciśnięcie
klawisza „Anuluj X”.