Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jakieś pół roku temu zbierałem się do złożenia PC’ta do 3,5k. Mniej więcej miał się składać z RTX’a 2060 i ryzena 5 2600.
Zakochałem się w iMacu, ale nie uśmiecha mi się wydać 9k, bo specyfikacja najtańszej wersji iMaca 27” nie zachwyca jak za takie pieniądze. Zastanawiałem się również nad kupnem używanego iMaca i wymienieniu podzespołów, ale trochę obawiam się wymiany procesora i ogólnie zdejmowania ekranu.
W takim wypadku najlepszą opcją chyba będzie hackintosh. Jako, że mam iPhone’a to świetnie by to ze sobą współgrało. Tutaj prosiłbym o poradę w sprawie podzespołów. Obejrzałem sporo zagranicznych filmików dotyczących specyfikacji i instalacji, ale tego jest tak dużo, że łatwo można się pogubić. Obecnie nie mam dostępu do żadnego maca, więc ta opcja instalacji odpada. Na pewno chciałbym Catalinę.
Przeznaczenie to grafika średnio wymagająca (bez renderu 3D, filmów - zwłaszcza w 4K itd).
Myślałem nad CPU intela i5-9600k plus jakaś dobra grafika, która będzie współpracowała z systemem os x i oczywiście płyta główna. Co moglibyście polecić do takiego zestawu? Jeśli macie lepsze propozycje co do CPU to też rozważę. Zastanawiałem się też, żeby wszystko dopasować do obudowy mini itx, np. nzxt h210i. Dałoby radę? Są jakieś minusy mini pc? Chciałbym się zmieścić w budżecie do 3-3.5k.
Hackintosh pc - podzespoły do 3,5k
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Witamy na forum!
Trochę mało informacji. Posiadasz już jakieś komponenty? Monitor, klawiatura itd?
Spójrz najpierw na naszą bazę sprzętu i wybierz sobie coś wstępnie.
Bierz pod uwagę takie rzeczy jak chłodzenie procesora, zasilacz...
Trochę mało informacji. Posiadasz już jakieś komponenty? Monitor, klawiatura itd?
Spójrz najpierw na naszą bazę sprzętu i wybierz sobie coś wstępnie.

Bierz pod uwagę takie rzeczy jak chłodzenie procesora, zasilacz...
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC