Pomoc przy High Sierra
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Tu masz EFI do testu,
Wszystko co masz na woluminie EFI kasujesz kompletnie i kopiujesz tylko ten 1 folder EFI. Naturalnie rozpakowany.
https://ufile.io/f8hxb53h
Gdyby się pojawiły plusy, to trzeba pomyśleś.
Jest tam w BIOS nastawianie wielkości pamięci dla iGPU? Jakby co to zmniejszyć.
Wszystko co masz na woluminie EFI kasujesz kompletnie i kopiujesz tylko ten 1 folder EFI. Naturalnie rozpakowany.
https://ufile.io/f8hxb53h
Gdyby się pojawiły plusy, to trzeba pomyśleś.
Jest tam w BIOS nastawianie wielkości pamięci dla iGPU? Jakby co to zmniejszyć.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Pomoc przy High Sierra
Dziękuję, już sprawdzam to, zgodnie z twoim poleceniem ustawiłem biosa tak jak kazałeś.
EDIT
Odezwę się za 30 minut coś pokręciłem i od nowa pendrive terminalem robię.
EDIT
Odezwę się za 30 minut coś pokręciłem i od nowa pendrive terminalem robię.
Jest postęp ruszyła instalacja systemu tylko przy końcu instalacji komputer restartuje się następnie wybieram boot z pendrive i w cloverze wybieram dysk na którym wybrałem instalację (sformatowałem go) dysk ma 200gb a pojawia się po 20 sekundach komunikat, że instalacja nie może być dokończona, ponieważ dysk jest za mały.
disk utility z poziomu instalacji high sierry (Mac Os Extended)
Zrobiłem tak jak napisałeś w APFS i teraz zmieniło się na "zasoby instalatora wygasły"
EDIT:
Musiałem coś pochrzanić bo zrobiłem wszystko jeszcze raz i udało się postawić system, tylko teraz mam taki problem, że bez pendrive nie startuje, próbowałem zrobić to z google poradnika clover configuratorem ale nieumiejętnie.
EDIT:
Musiałem coś pochrzanić bo zrobiłem wszystko jeszcze raz i udało się postawić system, tylko teraz mam taki problem, że bez pendrive nie startuje, próbowałem zrobić to z google poradnika clover configuratorem ale nieumiejętnie.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Clover Configuratorem montujesz EFI z USBsticka i SSD i kopiujesz folder EFI z USB na EFI tej SSD. To SSD musi być w BIOS ustawione jako pierwsze w kolejce. Na EFI nie ma być nic poza folderem EFI.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Super, poradziłem z tym sobie już teraz tylko jeszcze dwie sprawy, startuje komputer już normalnie z dysku tylko mam do wyboru trzy opcje i muszę ręcznie wybrać reboot z OS (OS nazwa dysku SSD). Oraz druga sprawa w app store mam aktualnizacje systemu czy mogę ją zrobić?
EDIT:
Bez aktualizacji nie mogę zainstalować nvidia web drivers.
EDIT:
Bez aktualizacji nie mogę zainstalować nvidia web drivers.
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Jaki dysk ma startować automatycznie to nastawiasz w config.plist w Boot >> Default Boot Volume, wpisujesz twój OS-nazwa dysku SSD.
Update systemu - dlaczego nie?
Jaką masz teraz wersję macOS - numer?
Update systemu - dlaczego nie?
Jaką masz teraz wersję macOS - numer?
Bootloader OC
Bootloader OC