Cześć,
Udało mi się z Waszą pomocą postawić na swoim kompie High Sierrę ale chciałbym postawić Big Sura. Komputer zmodernizowałem, wymieniłem GTX 960 na Radeona RX 580 oraz dokupiłem SSD. Problem polega na tym, że po przeprowadzce nie mam dostępu do Ethernetu a z Internetem łączę się kartą WiFi D-Link DWA-172. Producent udostępnia sterowniki tylko do 10.14, nic nowszego. Moje pytanie brzmi czy jest szansa jakoś "przerobić" sterownik aby dał się instalować na nowszych systemach czy nie ma sensu nawet próbować dopóki nie zmienię karty ? Na High Sierra karta działa.
Karta sieciowa D-Link DWA-172
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Karta sieciowa D-Link DWA-172
Raczej szansy nie ma. Osobiście nie czekał bym na siwe włosy na głowie i wymienił ten wifi stick. Tu trochę info:
https://github.com/chris1111/Wireless-U ... ur-Adapter
https://github.com/chris1111/Wireless-U ... ur-Adapter
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
A jak wygląda sprawa z Archerem T6E ? Mam taką kartę ale musiałem ją zdemontować bo wentylator w grafice mi zahaczał o cewkę na niej (LoL)
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Hahaha, musisz poszukać w sieci. Z tego co wiem, to raczej nie działa. Najlepsze rozwiązanie to jednak karta wifi jaką używa Apple. Osadzona na karcie pci. Wtedy też jest szansa na wszystkie usługi Apple. No i nie ma problemów z driverami. Wszystko daje Apple.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Cześć,
Informacja dla osób, które być może w przyszłości będą szukać odpowiedzi na to samo pytanie.
Otóż karta D-Link DWA-172 nie działa na systemie macOS 11 Big Sur. Ja swój problem rozwiązałem poprzez zakup routera Tenda AC8, który połączony jest do mojej sieci WiFi a mój komputer za pomocą kabla do Tendy. W ten sposób zrobiłem połączenie z Internetem poprzez Ethernet.
Informacja dla osób, które być może w przyszłości będą szukać odpowiedzi na to samo pytanie.
Otóż karta D-Link DWA-172 nie działa na systemie macOS 11 Big Sur. Ja swój problem rozwiązałem poprzez zakup routera Tenda AC8, który połączony jest do mojej sieci WiFi a mój komputer za pomocą kabla do Tendy. W ten sposób zrobiłem połączenie z Internetem poprzez Ethernet.