Chciałbym zainstalować Hakintosh'a na moim Lenovo jednak nie wiem czy pójdzie oraz jak będzie działał.
Jednak na początku chciałbym się zapytać czy mogę zainstalować obok win 10?
Specyfikacja:
Procesor: Intel Core i5-5200U 2.20GHz
RAM: 8GB RAM
Grafika: Intel HD Graphics 5500 + AMD Radeon R9 M375
DYSKI: SSD 256 GB ADATA SU800 na którym w całości mam win 10
oraz HDD 1TB
Dziękuje za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich !
No Hackintosha planuje zainstalować na HDD, wiem że na SSD byłby szybszy ale na całym SSD siedzi już windows. Ogólnie to ile jest zalecane miejsca na dysku na Hackintosha ?
Alpha01 a co byś powiedział o laptopie o takich wymaganiach pod hakintosha?
procesor: intel core i3-6100U 2,30GHz
RAM: 4 GB
Grafika: Intel HD Graphics 520
DYSK: SSD 512GB
Dał bym haczyk
Tylko RAM mizerny, dla macOS minimun 8.
Na czym to polega, parę lat temu instalowałem na laptopie z 4 GB RAM High Sierrę. Działało to poprawnie, ale ciśnienie RAM było na czerwonym poziomie. Po paru latach SSD został zużyty i wymaga już wymiany. Komputer z braku RAM często zapisywał na SSD co doprowadziło do szybkiego zużycia. Posiadał by 8GB, dysk SSD był by jeszcze całe lata sprawny.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Myślałem, żeby dorzucić tam właśnie ramu do 8GB. Więc jest teraz na to szansa
Jest gdzieś na forum jakiś poradnik skąd wziąć Hackintosha? jaka wersja najlepsza oraz jak zbootować na pendrive ?
skąd wziąć Hackintosha - możesz kupić na aukcjach. Hackintoshe to już przerobione PC.
W twoim przypadku to pytanie brzmi raczej skąd wziąć kopię systemu macOS. A to jest wszystko na forum, wystarczy poszukać. Poza tym trudność 2 - to konfiguracja bootloadera, aby system macOS myślał że jest na komputerze Apple. 3 sprawa to ustawienie BIOS. Wszystko to jest w sieci.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC