Wygląda to jednak na problem z USB. Instalowałeś Montereya?
To zdjęcie z 1 config czy już drugiej? W tej drugiej config wyłączony został na test USBInjectAll.kext.
Aktywuj może na 1 próbę. Pozycja 6 w Kernel/Add >> Enabled >> YES
Legacy USB Support przestaw na Disabled.
Intel Virtualization Technology VMX >> Disabled
Re-Size Bar Support >> Disabled
Zobacz jeszcze ten komunikat https://files.fm/u/3djj998du (na configu 2). Zrobiłem instalację czystego systemu na dysku SATA. Dysk montuje w Clover Configuration i tam montuje EFI, aby uniknąć przy rozruchu USB. Co ciekawe ja wezmę z GitHub jakieś EFI pod H470 i na I7 to za każdym razem restartuje się przy tym samym momencie (ładowania paska Apple tak na 30%). To co wyżej pisałeś jeszcze nie zrobiłem.
Msi P65 Creator 8RF white edition, 8th Gen. Intel® Core™ i7, Intel® HM370, GeForce® GTX 1070 With Max-Q Design, 8GB GDDR5,
Czas masz poprawnie ustawiony w BIOS?
No i masz dalej problem z USB.
Nie można tak sobie brać EFI z GitHub, te trzeba zawsze sprawdzić, mają przykładowo najczęściej ustawienie pod CfgLock - ten wcześniej ustawiony w BIOS. Jak ten CfgLock jest w BIOS aktywny to często nie udaje się instalacja. Wtedy można próbować to obejść w Opencore. Często BIOSy nie oferują tego ustawienia, wtedy znowu można to ręcznie zmienić, ale to już inna historia.
Tych rzeczy jest oczywiście więcej do sprawdzenia.
Trzeba próbować dalej. Mój obecny komp także nie za pierwszą EFI wystartował.
Zawsze się coś pominie, zapomni, nie wie czegoś itd.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Hahah, chodziło o czas! Data, godzina itp. w BIOS.
Musi być poprawny a nie przypadkiem 1978.
Ten kext odbiega od standardu, ale co stoi na przeszkodzie by go wypróbować.
Dodaj do config.plist. Jedynie USBInjectAll.kext należy dezaktywować - szósty kext na liście.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Data jest ok hehe. Plik USBInjectALL jest pod 1, a nie 6 . Zrobiłem "duplikate" w PlistEditPro i zmieniłem nazwę na USB.kext tak też nazwałem wygenerowany plik, dałem jeszcze enable. Teraz mam komunikat https://files.fm/u/7gaq5bx3r
config https://files.fm/u/bb3n9cscq
Msi P65 Creator 8RF white edition, 8th Gen. Intel® Core™ i7, Intel® HM370, GeForce® GTX 1070 With Max-Q Design, 8GB GDDR5,
To chyba nie moja config.plist, na mojej jaką posłałem jest na 6 pozycji. Mowa o OpenCore.
Na 1 pozycji musi być zawsze Lilu.kext. Inaczej nie startuje.
Bildschirmfoto 2021-11-29 um 19.06.42.jpg (93.65 KiB) Przejrzano 2823 razy
Tam trzeba było zmienić Enabled na NO.
USB.kext wywołuje błąd krytyczny, wszystko tam masz biało na czarnym
PlistEditPro zrobiłeś duplikat czego? Kext się tym programem nie da zduplikować. Finder to potrafi.
Bootloader OC
Hmm to podaj mi proszę jeszcze raz twój config bo może pomieszałem albo jakbyś mógł jeszcze raz mi wysłać to efi na pm z dodaniem pliki USB.kext (ten wygenerowany, wrzucę go do folderu). Może teraz się uda