E7240 konfiguracja OC na karty intela

Poradniki, instrukcje i dyskusja na temat instalacji macOS 11 Big Sur na komputerze PC.
livekipiciana123

E7240 konfiguracja OC na karty intela

Post autor: livekipiciana123 »

Witam, posiadam laptopa Dell E7240, znalazłem paczkę od Razor1995 działa bezbłędnie ale mam problem, niestety nie posiadam karty wifi broadcom i chciałbym używać karty Intel AC7260. Po instalacji airportitlwm i wyłączeniu airportbrcm rozruch staje na logo apple. Czy jest na forum osoba która jest w stanie pomóc ? ew. jaką kartę broadcomm kupić żeby działało poprawnie. Albo prosiłbym o instrukcję jak to zmodyfikować. Dzięki
Awatar użytkownika
Alpha01
Hardcore Hackintosher

Re: E7240 konfiguracja OC na karty intela

Post autor: Alpha01 »

Czyli wkopiowałeś do EFI:

• AirportItlwm.kext
• IntelBluetoothFirmware.kext
• IntelBluetoothInjector.kext

Usunuąłeś te 4 Brcm kexty które były dla karty Broadcom, a następnie skorygowałeś wpisy w config.plist?
Przed startem systemu w menu OpenCore zrobiłeś reset NVRAM?
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
livekipiciana123

Re: E7240 konfiguracja OC na karty intela

Post autor: livekipiciana123 »

Hej, dokładnie robiłem tak jak pisałeś... i co ciekawe nie działało a nie chciałem modyfikować na "ostro" EFI systemowego. finalnie coś mi podpowiedziało żebym to zrobił w końcu mogę wystartować system z efi pendrive. Nie wiem do końca o co chodziło ale po modyfikacji config.plist kextów i całej reszty ruszyło idealnie. podejrzewam jakieś uprawnienia co do plików na pendrive ? no nie ważne w końcu działa. Dziękuję za pomoc :)
ODPOWIEDZ