Witam czy na tej konfiguracji zadziała ?
Procesor: i7-3820QM
Grafika zintegrowana: Intel HD Graphics 4000
Grafika dedykowana: AMD Radeon HD 8570M
Płyta głowna: Hm76 (Rev.04)
Chipset: Ivy Bridge (Rev.09)
Ram: 16gb ddr3
Ethernet: Qualcomm Atheros AR8172/8176/8178 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Wi-fi: Broadcon 802.11n Network Adapter (BCM 43XX)
Audio: Conexant Smart Audio HD
Pozdrawiam
Lenovo G500 Czy zadziała ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Lenovo G500 Czy zadziała ?
Witamy na forum.
AMD Radeon HD 8570M nie będzie działać. To znaczy nie jest mi znany przypadek by komuś się udało to uruchomić.
Najczęściej jest wyłączana w BIOS.
Z tym że to sprzęt trudny i mało kto pomoże bez jego posiadania.
Dużo rozwiązań trzeba pewnie szukać w sieci.
AMD Radeon HD 8570M nie będzie działać. To znaczy nie jest mi znany przypadek by komuś się udało to uruchomić.
Najczęściej jest wyłączana w BIOS.
Z tym że to sprzęt trudny i mało kto pomoże bez jego posiadania.
Dużo rozwiązań trzeba pewnie szukać w sieci.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Jestem w temacie laikiem bo po raz pierwszy coś takiego planuje zrobić na lapku, więc byłym wdzięczny jakby ktoś mnie pokierował albo przynajmniej powiedział od czego zacząć swoją przygodę z instalacją.
Ewentualnie jak ten lapek jest za ciężki i lepiej dać sobie spokój to mogę zawsze spróbować na stacjonarnym bo też akurat mam wolny do takowych testów. Po prostu chciałem z czystej ciekawości wypróbować taki system.
Tam jakiś procek 8 lub 9 generacji pentium gold i grafika amd r7 260x
Ewentualnie jak ten lapek jest za ciężki i lepiej dać sobie spokój to mogę zawsze spróbować na stacjonarnym bo też akurat mam wolny do takowych testów. Po prostu chciałem z czystej ciekawości wypróbować taki system.
Tam jakiś procek 8 lub 9 generacji pentium gold i grafika amd r7 260x
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
A co to za laptop?
Jak chcesz porady to musisz dokładnie opisać sprzęt, ponieważ u nas kryształowe kule nie działają.
Co do pentium to też różnie bywa.
Niektóre da się uruchomić, ale to procesor nigdy nie używany przez Apple, dlatego niezbyt optymalny.
R7 260X powinna działać. Ale to znowu karta mało popularna i stara. Mało kto ją widział, więc pewności nie ma.
W dodatku może działać na wersji macOS High Sierra, ale na Monterey już nie.
Ja zawsze polecam dla ludzi chcących macOS, sprzedanie wszystkich starych klamotów i kupienie sprzętu, który już jest przetestowany i ma zbliżone hardware do tego jaki używa Apple. Ba, nawet istnieją już kompletne konfiguracje bootloadera.
Hackintoshe nie są sobie równe. Niektóre działają lepiej niektóre nie za dobrze. A na niektórym PC nie da się uruchomić macOS.
Apple pisze swoje software na konkretny sprzęt.
Jak chcesz porady to musisz dokładnie opisać sprzęt, ponieważ u nas kryształowe kule nie działają.
Co do pentium to też różnie bywa.
Niektóre da się uruchomić, ale to procesor nigdy nie używany przez Apple, dlatego niezbyt optymalny.
R7 260X powinna działać. Ale to znowu karta mało popularna i stara. Mało kto ją widział, więc pewności nie ma.
W dodatku może działać na wersji macOS High Sierra, ale na Monterey już nie.
Ja zawsze polecam dla ludzi chcących macOS, sprzedanie wszystkich starych klamotów i kupienie sprzętu, który już jest przetestowany i ma zbliżone hardware do tego jaki używa Apple. Ba, nawet istnieją już kompletne konfiguracje bootloadera.
Hackintoshe nie są sobie równe. Niektóre działają lepiej niektóre nie za dobrze. A na niektórym PC nie da się uruchomić macOS.
Apple pisze swoje software na konkretny sprzęt.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Gdzie takowe konfiguracje bootloadera są dostępne ?
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
W sieci, tylko trzeba dobrze poszukać.
Bootloader OC
Bootloader OC