Potrzebuję laptopa, na którym będzie linux, windows oraz hackintosh. Z dwoma pierwszymi systemami nie powinno być problemu, ale której firmy laptop będzie najodpowiedniejszy pod hackintosha?
Sprzęt tego formatu np. czy byłby odpowiedni?
https://www.x-kom.pl/p/507217-notebook- ... 660ti.html
Dobry laptop do hackintosh
Re: Dobry laptop do hackintosh
Pół roku walczyłem z dwoma Dellami i słabo to wyszło, zawsze coś nie działa tak jak trzeba. W końcu kupiłem oryginalny MBP, jest lepiej ale też czasami Catalina dziwnie się zachowuje 

Desktop: Dell OptiPlex 7040 | Intel Core i7 6700 | HD 530 | AMD Radeon FirePro W5100 | 24GB RAM
- SSD/M.2 WD Black SN750 1TB: macOS Catalina 10.15.7 (19H1011)
- SSD/SATA Samsung 850 EVO 120 GB: macOS High Sierra 10.13.6 (17G14042)
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Spóźnione życzenia "Wszystkiego dobrego w Dniu Urodzin!"
Co do Catalina, wspominałem tu kiedyś moje zdanie na temat systemów Apple, w miarę dopracowane są dopiero od powiedzmy wersji 3. Najlepsze były zawsze z końcówką 6. Nie idealne, ale najlepsze.
Co do Catalina, wspominałem tu kiedyś moje zdanie na temat systemów Apple, w miarę dopracowane są dopiero od powiedzmy wersji 3. Najlepsze były zawsze z końcówką 6. Nie idealne, ale najlepsze.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
Re: Dobry laptop do hackintosh
Programowanie / sprawy biznesowe. Może za jakiś czas obróbka video.
Mam obecnie macbooka pro, ale jest na nim za mało pamięci ram oraz pamięci masowej. Kupno lepszego maca nie wchodzi w grę. Sam system OS X potrzebny do programowania na iOS.
Jakaś propozycja, co do sprzętu?
Mam obecnie macbooka pro, ale jest na nim za mało pamięci ram oraz pamięci masowej. Kupno lepszego maca nie wchodzi w grę. Sam system OS X potrzebny do programowania na iOS.
Jakaś propozycja, co do sprzętu?