Hej
chciałbym postawić w końcu swojego, czystego hacka
Bebechy jakie posiadam to
i5 8250u
intel uhd 620
8gb ram
Wifi intel AC 3165
mam też parę pytań odnośnie samego hacka
po pierwsze jak sprawa się ma z intelowskim wifi? widziałem, że są już jakieś rozwiązania ale czy ne tyle stabilne aby komfortowo korzystać z nich na co dzień? jeśli okazałoby się że tak to czy moja karta sieciowa umożliwi mi taką samą synchronizację z iphone jak z makiem?
jeśli nie, czy istnieje jakaś mała karta na usb która by sobie z tym poradziła?
Druga sprawa to w jaki sposób sama instalacja macOS wpływa na komputer? Jeśli znudziłby mi się jabłkowy system to można od razu zainstalować windowsa czy trzeba później grzebać w opcjach biosu, bądź coś instalować?
Jest tu ktoś, kto mógłby w jakiś wieczór usiąść przy jakimś komunikatorze i wszystko mi wytłumaczyć?
Nie bijcie za pytania
Pozdrawiam
Laptop Lenovo 320-15ikb
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Re: Laptop Lenovo 320-15ikb
Witamy na forum!
Bebechy wskazują na to że zhackintoshowanie tego laptopa jest możliwe.
Co do WIFI intela to należy to wypróbować. Tu się dzieje tak dużo, że trudno o konkretną odpowiedź wspartą praktyką. Ja w każdym razie postawił bym najpierw na to rozwiązanie zanim bawił bym się w karty USB.
Co do znudzenia systemem macOS to wątpię. Należał byś do 1% tych którzy zrezygnowali z macOS. Ale jeśli już to nie ma żadnych problemów. Zawsze jest możliwość powrotu do Windows. Clover itd nie są destruktywne. Poza tym jeśli laptop ma 2 dyski to możliwy jest Windows i macOS jednocześnie. Bez wielkich komplikacji i na czysto.
Trochę jednak własnej inicjatywy musisz wnieść. Raczej nikt nie będzie miał czasu by to tłumaczyć. W każdym razie 1 rzecz jaką musisz zrobić to rozwiązać problem jak dorwać się do systemu, czyli jak ściągnąć i utworzyć instalator na sticku USB. Tu polecam lekturę
https://dortania.github.io/OpenCore-Des ... stall.html albo mojego poradnika na forum >> viewtopic.php?f=17&t=125.
Bebechy wskazują na to że zhackintoshowanie tego laptopa jest możliwe.
Co do WIFI intela to należy to wypróbować. Tu się dzieje tak dużo, że trudno o konkretną odpowiedź wspartą praktyką. Ja w każdym razie postawił bym najpierw na to rozwiązanie zanim bawił bym się w karty USB.
Co do znudzenia systemem macOS to wątpię. Należał byś do 1% tych którzy zrezygnowali z macOS. Ale jeśli już to nie ma żadnych problemów. Zawsze jest możliwość powrotu do Windows. Clover itd nie są destruktywne. Poza tym jeśli laptop ma 2 dyski to możliwy jest Windows i macOS jednocześnie. Bez wielkich komplikacji i na czysto.
Trochę jednak własnej inicjatywy musisz wnieść. Raczej nikt nie będzie miał czasu by to tłumaczyć. W każdym razie 1 rzecz jaką musisz zrobić to rozwiązać problem jak dorwać się do systemu, czyli jak ściągnąć i utworzyć instalator na sticku USB. Tu polecam lekturę
https://dortania.github.io/OpenCore-Des ... stall.html albo mojego poradnika na forum >> viewtopic.php?f=17&t=125.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC