magic keyboard - problemy z ponownym sparowaniem klawiatur po bluetooth po dualboocie z windows'em

macOS High Sierra, macOS Sierra, macOS El Capitan, macOS Yosemite, macOS Mavericks, macOS Lion. Poradniki, instrukcje i dyskusje na temat instalacji.
arl

magic keyboard - problemy z ponownym sparowaniem klawiatur po bluetooth po dualboocie z windows'em

Post autor: arl »

hej,

Czy spotkaliście się z problemem ponownego sparowania (już wcześniej sparowanej klawiatury magic keyboard - bluetooth) na Hight Sierra, na hackintoshu z dualbootem?

Doprecyzowując, gdy sparuję urządzenie będąc mac OS będzie ono działać, mogę wyłączać/zrestartować komputer - klawiatura będzie działać do momentu kiedy podczas dualboota wybiorę windowsa, po takiej zmianie i uruchomieniu ponownie komputera nie udaje mi się połączyć ze wcześniej sparowaną klawiaturą. Magick keyboard jest widziana przez bluetooth niestety po kliknięciu connect nie udaje się jej połączyć, pomaga wyłączenie i włączenie klawiatury.

Dzięki z odpowiedź :)
Awatar użytkownika
razor1995
Mistrz
Kontakt:

Re: magic keyboard - problemy z ponownym sparowaniem klawiatur po bluetooth po dualboocie z windows'em

Post autor: razor1995 »

Laptop: Dell Latitude E7240 | Intel Core i5 4310U | Intel HD 4400 | 16GB RAM Kingston | Samsung SSD 1TB | macOS Big Sur beta 8
arl

Re: magic keyboard - problemy z ponownym sparowaniem klawiatur po bluetooth po dualboocie z windows'em

Post autor: arl »

dzięki za odpowiedź, dopiero dzisiaj udało mi się zweryfikować zaproponowanego fixa, wszystko działa :)

parę dodatkowych kroków które musiałem wykonać:
- zmiany w skrypcie flagi highSierraLoc na True dla systemów >= high sierra - jest to opisane w skypcie
- uruchomienie skryptu na wersji python 3 . Uruchamianie skrypu na moim środowisku za pomocą python 2.7 rzucało błąd:

Kod: Zaznacz cały

File "./BT-LinkkeySync.py", line 52, in <module>
    f.write('\r\n"'+device.replace("-","")+'"=hex:'+ convertToWinRep(pl["LinkKeys"][adapter][device].data.hex()))
AttributeError: 'str' object has no attribute 'hex' 
ODPOWIEDZ