Witam, jakiś czas temu kupiłem komputer z myślą o pracy i graniu. Zastanawiałem się między kartą graficzną RTX 2070 Super a RX 5700xt (pod hackintosha) jednak przekonał mnie raytracing i to że rtx jest lekko mocniejszy. Dzisiaj temat hackintosha powrócił i mam trzy pytania.
1. Czy gdy dokupię jakąś kartę graficzną typu gtx 780 ti lub jakiegoś rx i włożę do komputera to ma prawo działać pod MacOS? Wiem że rozwiązanie 2 różnych kart graficznych działa pod windowsem. Zdaje sobie sprawę że będę musiał podłączyć się innym kablem pod drugą kartę, ale nie wiem czy system nie będzie wykrywał rtx jako karty głównej i system nie wstanie.
2. Czy coś jeszcze muszę zmienić pod hockintosha?
Procesor: Ryzen 7 3700x
Płyta główna: Msi b450 gaming plus max
Ram: Crucial ballistix sport lt 32gb
Karta graficzna 1: Rtx 2070 super
Karta graficzna 2: Gtx 780 ti
3. Jeżeli to zadziała to czy gtx 780ti jest dobrym wyborem czy lepiej kupić coś innego?
dwie różne karty graficzne, POMOCY
- Alpha01
- Hardcore Hackintosher
Sam nie mam doświadczenia z takim rozwiązaniem, ale wiem że coś takiego jest.
Ma ale wady. Zużywa więcej prądu i wymaga ciągłego przetykania kabla monitora.
Podczas instalacji macOS lepiej wymontować kartę Nvidia.
Gigabyte Z390 M Gaming, Core i7- 9700K, PowerColor RX 5700 Red Dragon, 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz
Bootloader OC
Bootloader OC
-
Re:
Liczę się z większym poborem prądu, a wiesz może czy już po instalacji dwie karty mogą być normalnie podpięte?Alpha01 pisze: 27 sty 2021, 16:28 Sam nie mam doświadczenia z takim rozwiązaniem, ale wiem że coś takiego jest.