Instalacja z parameterm -x bez sukcesu.Alpha01 pisze: 03 lip 2019, 11:58 Ten poradnik nie tyczy się konfiguracji Clovera, jest skoncentrowany na tym jak uzyskać macOS bez posiadania oryginalnego maca.
Kwestia konfiguracji Clovera jest tam tylko ogólnie zarysowana. Mógłbyś gdzieś udostępnić EFI to spojrzę co tam jest, ... no i te -v.
Jak nie pójdzie to dodaj jeszcze -x.
Z parametrem -v dowiedziałem się, że najpierw był kernel panic. Później, zaznaczyłem wszystkie patche do kernela w ustawieniach Clover'a i poszło ciut dalej, ale zaytrzymało się na błędzie ACPIBatteryManager.
Pobawiłem się trochę Cloud Clover Editor'em , zmieniłem model komputera na MacBookPro6,1 (ta sama architektura procesora) i poszło jeszcze dalej - niestety wywala się w momencie jak ma się uruchomić instalator - robi się mozaika na ekranie (ekran podzielony na 4 takie same obszary) i komp się restartuje. Domyślam się że coś jest nie tak ze sterami do grafiki.
NIestety dociera do mnie jak niewiele jeszcze wiem w temacie konfiguracji Clovera - czy mógłbym liczyć na pomoc?
Może można wygenerować config.plist w oparciu o listę podzespołów, podmienić i potestować ??